top of page
Pampa grass with light blue sky and clouds.jpg

O meni

Neža Štular, mag. psihologije, spec. integrativne psihoterapije

GOPR2185 Robjava_edited.png

Od nekdaj me je zanimala človekova duševnost in vse teme, ki so povezane s tem, kako smo in kako lahko bolje razumemo sami sebe in svoje bližnje. To me je vodilo do odločitve za študij psihologije, ki je bil moja prva in edina izbira. Tekom študija in po njem sem nabirala izkušnje z mladimi in odraslimi na različnih področjih in v raznovrstnih organizacijah (delo psihologinje v šolski svetovalni službi na osnovni šoli s prilagojenim programom in v vrtcu, svetovalno delo v terapevtski skupnosti za zdravljenje odvisnosti, praktično psihološko usposabljanje v dispanzerju za mentalno zdravje, HR svetovalka za razvoj, iskanje in selekcijo kadrov, izvajanje psiholoških testiranj …). Najbolj me je zanimalo področje svetovanja, zato sem bila aktivna tudi kot prostovoljka na zaupnem telefonu za pomoč v duševni stiski in v okviru mladinskega informacijsko-svetovalnega centra. Po zaključenem magistrskem študiju psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani sem čutila, da potrebujem še nekaj več. Želja po pomoči drugim in po globljem razumevanju naših odnosov, vedenja, misli in čustev, se je tekom študija še povečala. Svojo pot sem tako nadaljevala kot študentka integrativno relacijske psihoterapije na Inšitutu IPSA.

 

Danes svoj psihoterapevtski stil lahko opišem kot na rezultatih temelječ humanističen, sočuten in čuječ integrativni pristop. Pri delu spoštujem edinstvenost vsakega klienta in klientke, njegove, njene zgodbe in ozadja in zato tudi terapijo vedno prilagajam vsakemu posamezniku. Redno se udeležujem strokovnih izobraževanj in sem vključena v stalno supervizijo.

Moje poslanstvo je delati dobro za ljudi in jim pomagati na poti opolnomočenja, lastnega razvoja in samospoznavanja do bolj kvalitetnega življenja. Rada imam svoje delo in močno verjamem, da v sprejemajočem, pristnem, sočutnem in nežnem psihoterapevtskem odnosu lahko dosežemo boljše počutje in še mnogo drugih pozitivnih sprememb.

Dejanje, ko se drugemu razkrijemo v celoti in smo kljub temu sprejeti, je eno izmed ključnih orodij terapevtske pomoči.

 

Irvin D. Yalom

Članstvo v društvih

SINTA – Slovensko društvo za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo

SKZP – Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

DPS – Društvo psihologov Slovenije

Holding Hands
Vsaka pot se začne z enim korakom.
bottom of page